Welkom op VoetbalPortaal

Wil je ook meepraten over het Turks voetbal en al het andere voetbal in de wereld?

Registreer je dan volledig gratis en doe mee!

Ik wil lid worden

Wigan Athletic

Discussie in 'Premier League' gestart door ForzaCarsi, 12 maart 2006.

 1. ForzaCarsi

  ForzaCarsi
  Expand Collapse
  Guest

  Wigan Athletic Football Club is een Engelse voetbalclub, opgericht in 1932. In 2003 promoveerden ze voor het eerst naar de The Championship. Op 8 mei 2005 behaalden ze door een 3-1 overwinning op Reading een 2e plaats in The Championship, waardoor ze promoveerden naar de Premier League.

  Wigan Athletic werd opgericht in 1932, nadat in de jaren ervoor al 4 pogingen om een voetbalclub in Wigan op te richten waren mislukt. Ze speelden tot 1999 in het Springfield Park stadion. Vanaf 1999 speelt Wigan Athletic in het JJB Stadium, waar ongeveer 25.000 supporters in kunnen.

  In 1978 werd Wigan toegelaten in de Football League, om de plaats van Southport in te nemen. Jarenlang spendeerde de club onderin de Football League. In 1995 werd Dave Whelan de nieuwe voorzitter. Vanaf die tijd ging het langzaam maar zeker steeds beter. In het seizoen 2002/03 werd de club kampioen van de Division Two. Het seizoen erop werden ze 7e in de Division One, nadat ze op de laatste speeldag van West Ham United hadden verloren en daardoor geen play-offs speelden.

  In het seizoen 2004/05 duurde de strijd tot op het eind, maar op de laatste speelronde werd de tweede plaats in The Championship (de nieuwe naam voor Division One) behaald, waardoor de club in het seizoen 2005/06 in de Premier League zal spelen.

  Het eerste seizoen op het hoogste niveau begon bijzonder goed en Wigan stond zelfs een tijdje tweede in de Premier League. Op 24 januari 2006 werd de finale van de League Cup behaald, door Arsenal te verslaan over twee wedstrijden.
   

Deel deze pagina!

Momenteel bekijken (Leden: 0, gasten: 0) actieve gebruikers dit onderwerp