Welkom op VoetbalPortaal

Wil je ook meepraten over het Turks voetbal en al het andere voetbal in de wereld?

Registreer je dan volledig gratis en doe mee!

Ik wil lid worden

VP's Beste Voetballer Aller Tijden

Discussie in 'Voetbal Blogs' gestart door Pluisje, 8 september 2011.

 1. Pluisje

  Pluisje
  Expand Collapse
  <img src="http://voetbalportaal.com/forum/images/b

  Lid geworden:
  11 augustus 2011
  Berichten:
  84
  Leuk Bevonden:
  0
  [​IMG]


  De 15 genomineerde spelers:

  1. Wie kent hem niet? De grote Diego Maradona, de voetbalgod. Het begon allemaal in een achterstandswijk in Buenos Aires, waar hij al als 15-jarige jongetje in de basis kwam bij Argentinos. De speler die later Argentinië leidde naar de WK-winst, de speler die Napoli kampioen maakte.. De o zo fenomenale speler, de hand van God, van zijn prachtige goal tegen Engeland, ex-(??)cocaine snuiver, de nummer tien van het voetbal.

  [​IMG]

  2. Wie aan Maradona denkt, moet denk ik automatisch denken aan zijn eeuwige tegenstander.. Edison Arantes do Nascimento, klinkt denk ik niemand bekend in de oren. Ik heb het natuurlijk over Pele, de speler met de goude mentaliteit, de speler die voor Brazilie maar liefst 3(!!) wereldtitels won. Voor veel Brazilianen is dit natuurlijk de grootste speler aller tijden, wiens opvolger trouwens ook al bekend is; Neymar.

  3. Niet de enige Nederlander in de lijst, maar wel een van de bekendste. El Salvador, de verlosser. De speler die van Ajax naar Feyenoord ging en Feyenoord kampioen maakte, de speler die nooit met Nederland iets won. De man met een Catalaans en Ajax hart.. Johan Cruijff . Ook als trainer maakte hij naam; zorge voor een revolutie in Barcelona en won veel prijzen. Zoals velen weten is Cruijff natuurlijk de man achter het succes van Barcelona en Ajax. Johan alias totaalvoetbal.

  4. Volgens Pele word Neymar de beste voetballer van de wereld, maar Maradona denkt daar toch anders over. Volgens hem zal Messi de wereld de komende 10 jaar lang blijven domineren. Niet gek, als iemand zoveel talent heeft in zijn kleine linkerbeen.. Ik heb veel voetballers zien dribbelen, maar Messi heeft toch de beste dribbel ooit. Hoe hij op snelheid en techniek elke speler voorbij gaat alsof het niks is.. Soms lijkt het wel alsof de bal is vastgelijmd aan de voet van Messi. Ook is er niks te klagen over de productiviteit van Messi, hij scoort op de lopende band!

  [​IMG]

  5. Wie A zegt, moet natuurlijk B zeggen. Aangezien ik Messi ook heb genomineerd, moet ik ook zo objectief zijn om wereld snelste speler te nomineren. Ik heb niet niet over Theo Wallcott, ook niet over Lennon, maar over Cristiano Ronaldo. De prijs voor beste kapsel heeft hij wel alvast binnen! Werd voor 94 miljoen euro gekocht van Manchester United door Real, maar ze hebben er geen minuut spijt van krijgen. Heel het spel draait om deze fameuze voetballer, die ook over een aardige trukendoos bezit. Echter moet er wel 1 kanttekening worden geplaatst: waar iedereen in deze lijst toch bekend staat om zijn prachtige talent en techniek, is Ronaldo van nature geen wereldtalent. Deze speler heeft zichzelf ontwikkeld tot een prachtige voetballer en hoort daarom natuurlijk bij deze rijtje. Echter zijn er veel mensen, natuurlijk ook op VP, die hem niet mogen dankzij zijn arrogantie.

  6. Over de beste kapsel gesproken, gaan we over op iemand die niet in die lijst voorkomt. Ik heb het niet over Barthez of Jaap Stam, maar over Zinedine Zidane. De Franse balvirtuoos, met Algerijnse roots. Voor mij en ook voor veel andere was dit mijn jeugdidool. De Fransman beschikte over een ongekende techniek, hij kon de bal van maar liefst 50(!) meter doodstil leggen in elke situatie. Won in 1998 de WK al in eigenland, maar verloor 10 jaar later tegen Italie in de strafschoppenreeks. Een speler die eigenlijk altijd zal worden herinnerd aan zijn prachtige kopstoot.

  [​IMG]

  7. Over een grootheid van Real Madrid gesproken, gaan we over naar misschien wel de grootste speler aller tijden die voor Real Madrid heeft gespeeld. Ik heb niet over Raul, maar over Alfredo Di Stefano. De geboren Argentijn, die trouwens nooit op een WK actief is geweest, won met Real Madrid maar liefst de eerste 5 edities van EuropaCup. Alsof dat niet genoeg was, won Real met Di Stefano in de spits, 8x de landskampioenschap. Hij werd ook 5x gekozen als Europees speler van het jaar, maar ondanks dat Alfredo voor 3 nationale teams uitkwam heeft hij nooit op een WK gespeeld.

  8. De succes van Real Madrid in de jaren ’50 kwam grotendeels door Di Stefano, maar ook Puskas moet niet vergeten worden. De Hongaar, die ook een belangrijke pion was van de indrukwekkende Hongaarse team begin jaren ’50, was een nachtmerrie voor iedere tegenstander. Samen met Alfredo di Stefano in de spits, waren ze zonder twijfel de beste aanvalskoppel ooit.

  9. De nummer 9 van deze lijst is de 2e Fransman, tevens ook de laatste van het lijst. Het is niemand minder dan de huidige voorzitter van de UEFA, dan heb ik het natuurlijk over Michel Platini. De speler die op 2 WK’s Frankrijk naar de halve finale leidde en tevens naar een EK winst. Platini werd 2 maal verkozen als de Beste Franse speler Aller Tijden en hielp ook Juventus naar veel prijzen. Voor veel mensen in Frankrijk is het natuurlijk al duidelijk; Platini is de beste speler aller tijden.

  [​IMG]

  10. Nummer 10 van deze lijst is een naamgenoot van iemand anders eerder genoemd. Ik heb het natuurlijk over Ronaldo Luiz Nazario De Lima. Een van de beste aanvallers die Brazilie heeft gekend, zo niet de beste. Ondanks zijn grote blessures die hij had in zijn carrière, kunnen we toch wel zeggen dat hij veel gepresteerd heeft. Ronaldo is het prachtige bewijs dat je niemand van zijn buitenkant moet beoordelen: wie naar hem kijkt zal waarschijnlijk een traag iemand verwachten. Integendeel, ik heb bijna geen snellere spits gezien tot nu toe.

  11. Deze lijst is niet gebaseerd op de gene met de meeste prijzen, maar puur op talent. Daarom is het ook geen verassing dat ik George Best nomineer. Scouts van Manchester wisten het talent al vroeg te ontdekken, toen hij nog bij de relatief onbekende Gregagh Boys Club speelde. ‘’ I Think We Found a Genius ‘’ waren de woorden van de scouts van Man Utd. Jammer genoeg raakte George al vroeg aan de alcohol en kwam er nooit meer bovenop. Wie weet wat deze man allemaal zou kunnen bereiken zonder alcohol..

  [​IMG]

  12. Met me iets wat oranje-kleurige bril op, is de volgende speler niemand minder dan Marco Van Basten. Echter word Van Basten wereldwijd erkent als een van de betere spelers aller tijden. De spits, geboren in Utrecht, maakte naam bij Ajax en AC Milan. Ook was hij 1 van de leiders van het Oranje die in 1988 voor het eerst Europees kampioen werd. Zoals het leven van veel grote voetballers, was het leven van Marco ook niet bepaald een makkelijk leven. In zijn vroegere jaren werd de moeder van Marco ziek, haar geheugen functioneerde niet meer. Na deze ingrijpende gebeurtenis verliet Marco zijn huis en had maar 1 doel; de beste te worden. Jammer genoeg moest deze voetballer zijn carrière op zijn 30ste beëindigen door een enkelblessure.

  13. De enigste verdediger in het lijstje, maar ook niet bepaald de minste. Ik heb het dan natuurlijk over ‘Der Kaiser’. Franz Beckenbauer is een van de vele erevoorzitters van Bayern momenteel, maar heeft ook een prachtige carrière achter de rug. Als speler van Bayern won hij maar liefst 3x de Europacup 1 en vele titels. Ook werd hij in 1972 en 1976 Europees Speler van het Jaar en won hij met Duitsland een WK.

  [​IMG]

  14. We gaan nu over op wellicht de minst bekende speler van het lijst, maar zeker niet de minste. Een van mijn favoriete voetballers aller tijden, dan heb ik het over Stoikov. De speler die deel uitmaakte van de Dreamteam van Johan Cruijff en word gezien als de grootste Bulgaarse voetballer ooit. Samen met Romario, ook een de spelers die zonder enige twijfel op deze lijst kon gezet worden, waren ze een gevreesd duo voor elke verdediger. Echter wat velen mensen niet weten is dat hij in zijn tijd bij CSKA Sofia levenslang geschorst was voor het voetbal na een vechtpartij en besloot elektricien te worden. Gelukkig voor ons werd de schorsing een jaar later opgeheven en kon deze speler weer voetballer.

  15. Zoals er 2 Fransen in de lijst voorkomen, 2 Argentijnen, 2 Nederlanders komt nu de 2e Portugeze speler. De speler die met Benfica maar liefst 9 titels won en ook de Europacup 1. Echter is het een bekend fenomeen, ook hij won nooit een WK of een EK. Wel lootste hij Portugal in zijn eentje naar een halve finale op een WK en had hij een prachtig linkervoet. Dan heb ik het natuurlijk over Benfica zijn grootste speler aller tijden; Eusebio.

  [​IMG]

  Stemmen gaat als volgt: je kies je favoriete speler met de nummer erbij en een korte motivatie van je keuze..


  Alvast mijn excuses voor spelfouten/grammatica fouten, ik moest het helaas zonder Microsoft Word schrijven. Ook mijn excuses naar Ronald Koeman, Xavi, Laudrup, Romario, Maldini voor het net-niet nomineren.
   
 2. Serkan

  Serkan
  Expand Collapse
  Galatasaraylı

  Lid geworden:
  11 juni 2011
  Berichten:
  12.833
  Leuk Bevonden:
  2.886
  Ik heb ze niet allemaal zien voetballen..
  maar ik geniet van voetbal pas als ik Zidane zie voetballen net als Roni maar Zidane blijft toch wel de beste voor mij.
   
 3. Pluisje

  Pluisje
  Expand Collapse
  <img src="http://voetbalportaal.com/forum/images/b

  Lid geworden:
  11 augustus 2011
  Berichten:
  84
  Leuk Bevonden:
  0
  Ik ben het wel even vergeten te melden, de bedoeling is dat iedereen specifiek een speler kiest en aan het eind al de stemmen optellen om vervolgens te kijken wie VoetbalPortaal de beste vind!

  Ik kies voor nummer 1; Maradonna. Niet al geheel verassend, maar voor mij blijft hij een held. De manier waarop hij Napoli in zijn eentje kampioen maakte, hoe hij Argentinie wereldkampioen maakte, ongekend..
   
 4. Serkan

  Serkan
  Expand Collapse
  Galatasaraylı

  Lid geworden:
  11 juni 2011
  Berichten:
  12.833
  Leuk Bevonden:
  2.886
  Ik kies nummer 6. Zidane.
   
 5. ShockiN

  ShockiN
  Expand Collapse
  Beşiktaşlı

  Lid geworden:
  28 september 2010
  Berichten:
  3.480
  Leuk Bevonden:
  0
  Ik heb alleen Ronaldo Luiz (een heel klein beetje toen ik 12 was, dus dat herinner ik me niet meer zo goed), Messi en C. Ronaldo zien voetballen.

  Messi & C. Ronaldo ken ik wel goed, want ik kijk elke wedstrijd van hen, maar ik kies toch voor Ronaldo.

  Gewoon voor zijn flair, zijn techniek, zijn afstandschoten en alles en nog meer!
  Ook omdat hij de beste doelpunten maker van de afgelopen 40 jaar is & hoger loopt als 1.0 doelp. gescoord / wed. gespeeld.
   
 6. Serkan

  Serkan
  Expand Collapse
  Galatasaraylı

  Lid geworden:
  11 juni 2011
  Berichten:
  12.833
  Leuk Bevonden:
  2.886
  Ronaldo staat er niet bij.
   
 7. Serkan

  Serkan
  Expand Collapse
  Galatasaraylı

  Lid geworden:
  11 juni 2011
  Berichten:
  12.833
  Leuk Bevonden:
  2.886
  Sorry zie het nu pas.
   
 8. Mehmet

  Mehmet
  Expand Collapse
  Galatasaraylı

  Lid geworden:
  11 augustus 2011
  Berichten:
  4.097
  Leuk Bevonden:
  480
  Ik twijfel tussen puskas en Stoikov. Natuurlijk heb ik beide heren niet in het echt zien voetballen maar ik had een documentaire over beide spelers gezien en ik was onder de indruk. Als ik toch een keuze maak kies ik natuurlijk voor held Puskas, Voor mij allerbeste spits van de wereld.
   
 9. ShockiN

  ShockiN
  Expand Collapse
  Beşiktaşlı

  Lid geworden:
  28 september 2010
  Berichten:
  3.480
  Leuk Bevonden:
  0
  Ik vind het raar als je iemand kiest, die je niet heb zien voetballen..
  Tuurlijk, waren ze misschien beter, maarja heb het nooit zelf gezien..
   
 10. Mehmet

  Mehmet
  Expand Collapse
  Galatasaraylı

  Lid geworden:
  11 augustus 2011
  Berichten:
  4.097
  Leuk Bevonden:
  480
  Waarom vind je dat raar? Heel veel mensen hebben Maradonna ook niet zien spelen maar toch beweren dat hij de beste is.

  Pele is ook niet bekeken door iedereen maar toch noemen veel mensen hem de allerbeste Braziliaanse spits die er heeft rondgelopen en zullen er zat mensen zijn die op deze 2 spelers stemmen, Je hoeft niet altijd iemand te zien voetballen hoor.

  Ik snap dat je gelijk een tegenreactie doet op mijn keuze maar ik heb een documataire gezien over de speler en daarom maak ik de keuze voor deze speler, het is mijn mening. Jij kan een andere hebben maar je moet wel respect tonen voor mijn keuze.
   
 11. ShockiN

  ShockiN
  Expand Collapse
  Beşiktaşlı

  Lid geworden:
  28 september 2010
  Berichten:
  3.480
  Leuk Bevonden:
  0
  Haha ik zeg toch ook niks, ik vind het alleen raar..
  Speleri kendi gozlerin ile gormemisin, ja paar hoogtepunten enz. en dan verkies je hem als beste speler.. Jij hebt een docu gezien dan snap ik t wel een beetje.
   
 12. Serkan

  Serkan
  Expand Collapse
  Galatasaraylı

  Lid geworden:
  11 juni 2011
  Berichten:
  12.833
  Leuk Bevonden:
  2.886
  Geen van de spelers hier boven heeft een beter balbehandeling dan Zizou.
   
 13. ShockiN

  ShockiN
  Expand Collapse
  Beşiktaşlı

  Lid geworden:
  28 september 2010
  Berichten:
  3.480
  Leuk Bevonden:
  0
  En jij hebt m hele seizoenen ook zien spelen he Serkan.
  Waaruit concludeer je dit? (Zizou is ook één van mijn favo's daar niet van).
   
 14. Meteej

  Meteej
  Expand Collapse
  Fenerbahçeli

  Lid geworden:
  1 juni 2006
  Berichten:
  13.200
  Leuk Bevonden:
  788
  Fav. clubs:
  Fenerbahçe S.K.
  Dit is altijd wel lastig, vind ik. Je weet namelijk niet altijd zeker wie je waarom kiest. Of het een eerlijke vergelijking is, is ook maar de vraag. Want als we nou konden kiezen wie de beste spits/middenvelder/verdediger/keeper allertijden was, was het een stuk makkelijker geweest.

  Je kan een fenomeen als Zizou die op 10 speelde, niet vergelijken met de man die geboren was om goals te maken, de spits Puskas. (voorbeeld)

  Al met al denk ik dat, Zizou voor mij toch een tikkeltje verder is als wie dan ook. Zidane was een meesterbrein, balvast als ik weet niet wat. Daarbij natuurlijk zijn mooie vrije trappen. Techniek, balbeheersing, zijn koelbloedigheid tijdens de wedstrijd (uhum uitzonderingen zijn altijd mogelijk -> kopstoot). Die man wist zijn team, waar hij ook speelde, altijd in zijn eentje tot het einde te schoppen, alles op alles geven en natuurlijk winnen.

  Messi is een hele goeie speler, ongetwijfeld de beste nu. Yes, as a die hard Real Madrid fan, I admit [happy]
  Máááár (ja die is er altijd) die man heeft mij nooit kunnen overtuigen bij het nationale elftal. Een bekende van mij zegt altijd, geef mij de spelers van Barca die rondom Messi voetballen en ik presteer minimaal zo goed. Ja flauwekul natuurlijk, maar jullie snappen wat er bedoeld wordt.

  Mijn stem gaat uit naar Zinedine Zidane (alleen al het voluit schrijven van zijn naam laat mijn hart sneller kloppen).

  PS Is het niet makkelijker/verstandiger/beter etc. etc. om een poll aan te maken?
  'T is maar een idee hoor [happy]
  .
   
  #14 Meteej, 8 september 2011
  Laatst bewerkt: 8 september 2011
 15. Karizma-TS

  Karizma-TS
  Expand Collapse
  Trabzonsporlu

  Lid geworden:
  7 oktober 2009
  Berichten:
  11.864
  Leuk Bevonden:
  594
  Ik kies voor Zizou.

  Het is inderdaad een goed om een poll aan te maken nu moet je heel de post van iemand door lezen om te weten voor hij heeft gekozen.
   
 16. NusretS55

  NusretS55
  Expand Collapse
  55
  Galatasaraylı

  Lid geworden:
  1 september 2008
  Berichten:
  10.152
  Leuk Bevonden:
  566
  Zonder enige twijfel Zizou. Natuurlijk is het een middenvelder en zijn deze spelers gewoon niet te vergelijken met elkaar.
   
 17. Arslan

  Arslan
  Expand Collapse
  Galatasaraylı

  Lid geworden:
  12 januari 2006
  Berichten:
  36.376
  Leuk Bevonden:
  4.104
  wordt kiezen tussen Johan Cruijff en Lionel Messi
   
 18. Ibrahim Paşa

  Ibrahim Paşa
  Expand Collapse
  Beşiktaşlı

  Lid geworden:
  12 augustus 2011
  Berichten:
  9.544
  Leuk Bevonden:
  2.037
  Fav. clubs:
  SS Lazio Roma
  Fav. speler:
  Giorgos Katidis
  Beste die we gezien hebben: Maradona

  Beste die we niet gezien hebben: Garrincha

  Schandalig trouwens dat hij niet vermeld wordt terwijl arrogante kwallen als Pele en Messi wel in het lijstje staan. Die twee mogen zijn veters niet eens strikken.

  Garrincha, siyah-beyaz Botafogo'nın yıkılmıyan efsanesi....

  [​IMG]
   
 19. Arslan

  Arslan
  Expand Collapse
  Galatasaraylı

  Lid geworden:
  12 januari 2006
  Berichten:
  36.376
  Leuk Bevonden:
  4.104
  Ibo, Garrincha heeft Brazilië wereldkampioen gemaakt in 1962, zeker een grootheid. Maar je moet een x kappen met dat neersabelen van Messi, er zijn geen objectieve criteria te noemen waardoor Messi niet tot de grootste aller tijden zou behoren. Schuif je persoonlijke antpathie opzij en bekijk de speler an sich aub.
   
 20. Ibrahim Paşa

  Ibrahim Paşa
  Expand Collapse
  Beşiktaşlı

  Lid geworden:
  12 augustus 2011
  Berichten:
  9.544
  Leuk Bevonden:
  2.037
  Fav. clubs:
  SS Lazio Roma
  Fav. speler:
  Giorgos Katidis
  Messi is een topper, maar het is nog veels te vroeg om hem tot legende te bombarderen.

  Laat meneer eerst maar eens de wereldbeker winnen voor zijn ploeg, zoals Schiaffino (1950), Fritz Walter (1954), Garrincha (1962), Bobby Charlton (1966), Rivelino (1970), Beckenbauer (1974), Mario Kempes (1978), Paolo Rossi (1982), Maradona (1986), Andreas Brehme (1990), Zidane (1998) en Ronaldo (2002).

  Daarna praten we wel verder. [:shg]
   

Deel deze pagina!

Momenteel bekijken (Leden: 0, gasten: 0) actieve gebruikers dit onderwerp