Welkom op VoetbalPortaal

Wil je ook meepraten over het Turks voetbal en al het andere voetbal in de wereld?

Registreer je dan volledig gratis en doe mee!

Ik wil lid worden

Günlük, Blog, Yoklama 2017

Discussie in 'Yoklama/presentie' gestart door ahmetBJK, 1 januari 2016.

 1. Ayhan

  Ayhan
  Expand Collapse
  Galatasaraylı

  Lid geworden:
  8 maart 2015
  Berichten:
  2.233
  Leuk Bevonden:
  548
  Fav. clubs:
  galatasaray
  Fav. speler:
  arda
  Smokkelaars? zijn één miljoen vluchtelingen (waarvan 70% mannen) door smokkelaars naar ons gebracht? bullshit

  de wet van geneve is niet van deze tijd florya, elk west-europees land heeft al die mensen opgevangen zoals het hoort
  volgens jou mogen dan 1 miljoen Irakezen die illegaal Bulgarije ongeregistreerd binnenkomen, naar eigen goeddunken kiezen waar ze naartoe gaan, en als het hén daar niet bevalt even de plas oversteken naar Engeland of Scandinavië? wel, dit kan op de dag van vandaag niet en dat weet je maar al te goed. dus de heldere kritiek op die verouderde wet is meer dan terecht... er kan perfect hulp geleverd worden in de VEILIG geachte landen waar de vluchtelingen zijn gestrand (zie de europese miljarden steun aan turkije, jordanië en libanon)

  je ''marrokaanse vriend'' betaalde nauwelijks enkele honderden euro's voor zijn opleiding en heeft veel meer rechten dan zijn land van herkomst... dus moet die niet klagen en janken... precies alsof elke normaaluitziende marrokaan wordt tegengehouden voor een identiteitskaartcontrole... besef je nu dat je zelf generaliseert? hetgeen waar je mij voor beschuldigde... ben je nu ook onwetend?

  ik vind het overigens grappig dat het juist de mensen die tégen de overrompeling van één miljoen vluchtelingen zijn, degenen zijn die hen bedden, slaapplaatsen en voedsel verschaffen (degenen in de regering en de belastingsbetalers dus)... wat heb jij gedaan buiten 'het is weer eens de schuld van deze onwetende samenleving' gekletter? net zoals onze afzijdige houding waar je het over hebt: ''onze houding als zijnde moslimgemeenschap, voor zover die bestaat, die te afzijdig is geweest''. er is maw geen fuck gedaan door jou en de andere 'white man' kritikasters...

  ik heb ook geen fuck gedaan, ik geef dat graag toe. maar mijn punt in dit hele verhaal is dat 700.000 alleenstaande arabische mannen
  en ontwrichting van onze samenleving betekent, dit zijn de feiten florya en mijn zogezegde 'geïndoctrineerde' mening speelt hier geen rol
   
 2. Florya

  Florya
  Expand Collapse
  Swiss Guard
  Moderator

  Lid geworden:
  8 september 2006
  Berichten:
  18.935
  Leuk Bevonden:
  3.936
  Waar heb ik beweerd dat ze allemaal hier zijn door smokkelaars? Maar als je ze aan hun lot overlaat en grenzen sluit dan is het niet meer als verwacht dat heel veel mensen binnen 'gesmokkeld' moeten worden.

  Niet van deze tijd? Is het de bedoeling dat we als beschaving achteruit gaan misschien? Dat de kwestie van de vluchtelingen een crisis is geworden hebben de lidstaten vooral aan hun eigen te danken. Daar waar de situatie in Syrië al jaren dramatisch is hebben ze hier hun neus omgedraaid, tot ze aan de grens stonden. Daar waren we dan, onvoorbereid. Als het probleem van in het begin werd aangepakt en gecoördineerd dan was het niet zo'n chaos geweest. Dus alsjeblieft, niet van deze tijd...

  • Het aantal mensen dat onderdak zoekt in Europa bedraagt slechts 0,027 procent van de totale Europese bevolking van 740 miljoen.
  • Om de zaken in perspectief te plaatsen: Libanon heeft een totale bevolking van 4,5 miljoen inwoners en ontvangt 1,2 miljoen Syrische vluchtelingen. Libanon, dat 100 keer kleiner is dan Europa, heeft dus meer dan 50 keer meer vluchtelingen dan Europa gehuisvest.
  Ze hebben echt dik hun best gedaan, amai wat een overspoeling zeg...

  Mijn Marokkaanse vriend heeft inderdaad genoten van een vrij betaalbare opleiding, so? Wat heeft dat met de kwestie te maken? Omdat hij als burger, net als iedereen, heeft kunnen genieten van een opleiding mag hij zomaar op straat als vuilnis worden behandeld? Jij hebt toch ook recht gehad op opleiding, net zoals alle andere autochtonen, moeten die ook zomaar zonder enig bewijs zo behandeld worden? Het zou pas erg zijn als IEDERE normaaluitziende (wtf is dat) Marokkaan zou worden tegengehouden. Je hebt echt een rare manier van redeneren.

  Ten eerste ben ik geen white men criticaster. Aangezien jij in dogma's denkt verdenk je blijkbaar iedereen van hetzelfde. Als je goed leest wat ik schrijf zeg ik dat iedereen fouten heeft gemaakt.
  Ten tweede, wat heb ik gedaan? Ik heb verschillende keren de lokale opvangcentra bezocht, met de mensen gepraat, geluisterd wat hun noden zijn en geld ingezameld om spullen te kopen wat ze nodig hebben. Denk je dat iedereen die vertrekt vanuit empathisch vermogen geen job heeft en dus geen belastingen betaalt ofwat? Besef je zelf wel wat een zever dat dat is? Heel het kamp in Brussel was opgericht DOOR BURGERS he, niet door jouw hooggeprezen belastingsgeld. Door mensen met een humanitaire verantwoordelijkheidsgevoel.

  Trouwen, hier een lijst van de erkende opvangcentra.

  • De federale opvangcentra, rechtstreeks beheerd door Fedasil, zijn de volgende: Arendonk, Bovigny, Bredene, Broechem, Brussel (het Klein Kasteeltje) Charleroi, Dendermonde, Elsenborn, Florennes, Jodoigne, Kapellen, Koksijde, Lubbeek, Morlanwelz, Neder-over-Heembeek, Poelkapelle, Pondrôme, Rixensart, Sint-Truiden, Steenokkerzeel, Sint-Pieters-Woluwe, Sugny.
  • De centra beheerd door Rode Kruis-Vlaanderen bevinden zich in Brussel en in Vlaanderen. www.rodekruis.be
  • De centra beheerd door Croix Rouge Belgique bevinden zich in Brussel en in Wallonië. www.croix-rouge.be
  • Mutualités socialistes beheert een opvangcentrum in Erezée
  • Samu social beheert twee opvangcentra (in Elsene en Neder-over-Heembeek)
  • Caritas International beheert twee opvangcentra (in Spa en Scherpenheuvel)
  • Privébedrijven (Corsendonk-G4S, Senior Assist, Bridgestock) baten in opdracht van Fedasil 7 opvangcentra uit.
  Allemaal belastingsgeld he[cheers].

  Ik ben niet op HLN gaan gelezen wat er is geschreven over de vluchtelingen, ben het met mijn eigen ogen gaan zien. Ik heb naar werken van wetenschappers en onderzoekers geluisterd en gelezen, niet naar politici die kraaien zoals hun lobby zegt dat ze moeten kraaien, die 180 graden zouden omdraaien in hun praten als die vluchtelingen een stemrecht zouden krijgen. Problemen zijn er om te worden opgelost, oplossen doe je door naar de kern van het probleem te kijken. Dat steeds maar wijzen naar de ander en zaken etiketteren aan groeperingen doet de mensheid al jaren en het levert ons geen zak op. We zitten in een cirkel van repressie-reactie. Dat moet worden doorbroken.
   
  • Like Like x 2
 3. SARIKIRMIZI2

  SARIKIRMIZI2
  Expand Collapse
  Galatasaraylı

  Lid geworden:
  24 februari 2014
  Berichten:
  1.274
  Leuk Bevonden:
  631
  Fav. clubs:
  Galatasaray
  Fav. speler:
  Muslera
  Typisch weer, altijd maar de slachtoffer rol aannemen.

  Araplarin kani bozuk. Hepsi okadar.
   
  • Like Like x 4
 4. NusretS55

  NusretS55
  Expand Collapse
  55
  Galatasaraylı

  Lid geworden:
  1 september 2008
  Berichten:
  10.152
  Leuk Bevonden:
  566
  Siz ne anlarsiniz Florya'nin anlatiklarindan, sizin beyniniz ve kalbiniz siyah amk. Insanlik kalmamis. Herkes kendine insandir. Sen (Turk olarak) fraude plegen yapiyosan, banane, benim turklugumle alakasi olmaz. Sen (Turk olarak) birini olduruyorsun, banane, benim turklugumle alakasi olmaz. Abuk subuk dusuncenizi bi gozden gecirin.
   
 5. Ayhan

  Ayhan
  Expand Collapse
  Galatasaraylı

  Lid geworden:
  8 maart 2015
  Berichten:
  2.233
  Leuk Bevonden:
  548
  Fav. clubs:
  galatasaray
  Fav. speler:
  arda
  florya, je verdraait de feiten, de mensen in dat kamp in brussel weigerden naar een voor hen door de minister van migratie ter beschikking gestelde gebouw te betrekken (= het wtc gebouw)... waarom??? wel ze wilden NU en met onmiddelijke ingang een nationaliteitsverklaring

  en de andere kampen: ik ben gestopt bij fedasil, een federale insteling.

  ik denk in dogma's omdat ik rechts over deze kwestie denk??
  het is toch simpel om me voor een boeman te beschuldigen terwijl ik gewoon, net zoals gisteren, doel op het feit dat europa al die mannelijke arabieren als kiespijn kan missen
   
 6. Ayhan

  Ayhan
  Expand Collapse
  Galatasaraylı

  Lid geworden:
  8 maart 2015
  Berichten:
  2.233
  Leuk Bevonden:
  548
  Fav. clubs:
  galatasaray
  Fav. speler:
  arda
  'insanlik'

  bestaat dit nog in de 21ste eeuw??
  we moorden elkaar al sinds mensenheugenis uit, zelfs als gelijken (zie Iran, Isis in Syrie en Irak, Hutu en Tutsi's, Joegoslavië, Khmer Rouge in Cambodia, ...)

  wees een beetje realistisch jongens en discussieer over de feiten... wat ga je doen met 700.000 alleenstaande arabische vluchtelingen (en kom niet af met ze beslaan maar een verwaarloosbaar aantal op de europese bevolkinschaal)???
   
 7. Ayhan

  Ayhan
  Expand Collapse
  Galatasaraylı

  Lid geworden:
  8 maart 2015
  Berichten:
  2.233
  Leuk Bevonden:
  548
  Fav. clubs:
  galatasaray
  Fav. speler:
  arda
  @Meteej was het nochtans ook met zijn eigen ogen gaan aanschouwen..
   
 8. Florya

  Florya
  Expand Collapse
  Swiss Guard
  Moderator

  Lid geworden:
  8 september 2006
  Berichten:
  18.935
  Leuk Bevonden:
  3.936
  Haha Theo Francken. Vind je het gek dat ze niet opdagen, ze zaten in een kamp met hulp van mensen die dat met een glimlach doen, niet door een minister die met tegenzin enkele plaatsjes beschikbaar maakt om ze na x-aantal dagen (42) buiten te flikkeren.

  Typerend dat je stopt bij Fedasil. Ik schreef bovenaan ook dat het een lijst is van ALLE erkende centra. Bovendien werkt Fedasil OOK deels met giften.

  Rechts of links denken is inderdaad denken in dogma's. Wie denkt hier simpel, jij die er zomaar van uitgaat dat ALLE Arabische mannen dieren zijn? Missen als kiespijn, haha, het is inderdaad de trend voor rechtse clownen om die luttele procent vluchtelingen als een last te zien.

  Je mag denken wat je wil, het goede aan deze tijden is dat de racisten zich blijkbaar zelf benoemen[frown].

  Menselijkheid, de moeite doen om individuen apart te beschouwen is geen utopie. Dat is de bouwsteen van een harmonieuze samenleving.
   
 9. Florya

  Florya
  Expand Collapse
  Swiss Guard
  Moderator

  Lid geworden:
  8 september 2006
  Berichten:
  18.935
  Leuk Bevonden:
  3.936
  Ja volgens hem mogen ze geen Iphone's hebben. Vluchteling moet vluchteling blijven :-D.

  Ik heb daar geen rozengeur en maneschijn gezien hoor. Er waren ook mensen bij die volledig afkerend waren opgesteld. Maar als je verder kijkt en de moeite doet om met hun te praten zal je zien waarom.
  Er zijn ook 'criminelen' bij. Die zijn overal. Die moeten bij vaststelling van feiten dan ook bestraft worden.
   
  • Dislike Dislike x 1
 10. Ayhan

  Ayhan
  Expand Collapse
  Galatasaraylı

  Lid geworden:
  8 maart 2015
  Berichten:
  2.233
  Leuk Bevonden:
  548
  Fav. clubs:
  galatasaray
  Fav. speler:
  arda
  rechts denken over deze kwestie betekent niet meteen rechts denken over alles
  is dit zo moeilijk te vatten voor jou?

  en ja in mijn ogen is het ingebakken in hun cultuur, voor hen is het iets dagdagelijks en gewoon, voor ons is het dierengedrag
   
 11. Ayhan

  Ayhan
  Expand Collapse
  Galatasaraylı

  Lid geworden:
  8 maart 2015
  Berichten:
  2.233
  Leuk Bevonden:
  548
  Fav. clubs:
  galatasaray
  Fav. speler:
  arda
  voor zover ze geschoold zijn, goede bedoelingen hebben en een engagementsverklaring tekenen mogen ze van mij ook blijven voor een proefperiode... daar hebben ze natuurlijk recht op.
   
 12. Florya

  Florya
  Expand Collapse
  Swiss Guard
  Moderator

  Lid geworden:
  8 september 2006
  Berichten:
  18.935
  Leuk Bevonden:
  3.936
  En net daarom! Al die aanslepende, dodende conflicten zijn onophoudelijk doorgegaan door polarisering, het wij-zij denken en de voortdurende afwijzing om ook maar een seconde te nemen om te luisteren naar de tegenpartij. Politici beslissen in hun strengbewaakte forten en de soldaten en burgers mogen de gevolgen dragen. Het is tijd voor een andere aanpak.

  Kom af met feiten, ik kom af met feiten maar dan mag ik het niet gebruiken. Wat ga je ermee doen? Opvangen en een kans bieden. Kan de meest welvarende continent geen procentje opvangen? Alleszins niet aan hun lot overlaten.
   
 13. Florya

  Florya
  Expand Collapse
  Swiss Guard
  Moderator

  Lid geworden:
  8 september 2006
  Berichten:
  18.935
  Leuk Bevonden:
  3.936
  Dat heb ik nergens gezegd dat dat dan geldt voor alles, is het zo moeilijk om te lezen voor jou?

  Voor jou is het ingebakken in hun cultuur maar je weet geen zak van hun cultuur (voor zover je ze kan onderbrengen onder 1 cultuur). Voor jou is het dagdagelijks maar je hebt de moeite niet eens genomen om een dag bij hun door te brengen. Is dat een fout, verwijt ik je iets? Nooit. Maar ga er dan ook geen uitspraken over liggen doen omdat je een bende foorapen in Brussel en Antwerpen hebt gezien.
   
 14. Kaptan

  Kaptan
  Expand Collapse
  Moderator

  Lid geworden:
  11 mei 2006
  Berichten:
  10.158
  Leuk Bevonden:
  2.245
  Biraz fazla mi abarttik ne :(

  [​IMG]
   
  • Like Like x 1
 15. Florya

  Florya
  Expand Collapse
  Swiss Guard
  Moderator

  Lid geworden:
  8 september 2006
  Berichten:
  18.935
  Leuk Bevonden:
  3.936
  Hanuta offff.

  Knoppers'in iyisi :-D
   
 16. Kaptan

  Kaptan
  Expand Collapse
  Moderator

  Lid geworden:
  11 mei 2006
  Berichten:
  10.158
  Leuk Bevonden:
  2.245
  Even nostalgisch doen. Gelukkig waren ze ook nog in de aanbieding. Kassière was even versteld toen ze ons zo zag en wilde eigenlijk maar 1 karton meegeven. Die ziet natuurlijk niet iedere dag een gek die even speciaal de grens over komt om hanuta in te slaan. Zijn uiteindelijk met z'n tweeën nog een keer terug de winkel ingelopen omdat ze bij de eerste keer die twee dozen had teruggenomen.
   
 17. vanlok

  vanlok
  Expand Collapse
  Fenerbahçeli

  Lid geworden:
  13 januari 2006
  Berichten:
  5.045
  Leuk Bevonden:
  255
  Fav. clubs:
  Fenerbahçe SK
  Fav. speler:
  Alex de Souza
  Verkopen ze dat niet bij de action?
  Aldi veya lidleda olabilir, ik weet sowieso dat ik het vaak heb zien liggen.

  knoppers daha guzel btw.
   
  • Like Like x 1
 18. Kaptan

  Kaptan
  Expand Collapse
  Moderator

  Lid geworden:
  11 mei 2006
  Berichten:
  10.158
  Leuk Bevonden:
  2.245
  Nee, Hanuta's zijn uitgestorven in Nederland. Ze hebben het ooit in de Aldi verkocht maar dat is ook echt jaren geleden inmiddels. Er was ook een ander Duitse drogisterij Schlecker die ze in het assortiment had, maar die hebben haar deuren in Nederland gesloten.

  Hanuta candir, eski topraktir. Genc nesilin Knoppers tercih etmeleri agiz tadi nedir bilmemelerinden kaynaklaniyor. Bi paket yollayabilirim hepinize. :p
   
  • Like Like x 1
 19. Kaplan

  Kaplan
  Expand Collapse
  Basisspeler

  Lid geworden:
  5 september 2009
  Berichten:
  1.709
  Leuk Bevonden:
  384
  Fav. clubs:
  Besiktas
  Fav. speler:
  Mapou Yanga-Mbiwa
  • Like Like x 2
 20. Meteej

  Meteej
  Expand Collapse
  Fenerbahçeli

  Lid geworden:
  1 juni 2006
  Berichten:
  13.189
  Leuk Bevonden:
  781
  Fav. clubs:
  Fenerbahçe S.K.
  Nee hoor. Ik vind alleen niet dat je geen enkele recht hebt om als vluchteling te klagen over iets wat jou als hulp aangeboden wordt.

  Ze worden voorzien van alle primaire en tevens veel secundaire behoeften. Er zijn zelfs dames van plezier aanwezig op bepaalde momenten die tegen een eigen kleine bijdrage de zak leeg laten spuiten, de rest betaald de overheid, ofwel de burgers. Taxi's die ritjes van nog geen 500m rijden omdat men te lui is. Moet ik dat serieus bekostigen met mijn belastinggeld?! Kendilerini kral zannediyorlar, mijn kritiek is op dit soort types, hetgeen toch dik 80-90% van de opvangcentra waren.

  Abi cok istiyorsaniz, burdakileri Belcikaya yollayalim :D hayriniz dokunur.
   

Deel deze pagina!

Momenteel bekijken (Leden: 0, gasten: 1) actieve gebruikers dit onderwerp