Welkom op VoetbalPortaal

Wil je ook meepraten over het Turks voetbal en al het andere voetbal in de wereld?

Registreer je dan volledig gratis en doe mee!

Ik wil lid worden

Clash: Aziz Yildirim vs. Ali Koç

Discussie in 'Fenerbahçe SK' gestart door AssAssiN, 27 mei 2018.

?

Wie wint?

 1. Aziz de Hobbit

  5 stem(men)
  35,7%
 2. Ali Koc

  9 stem(men)
  64,3%
 1. AssAssiN

  AssAssiN
  Expand Collapse
  Fenerbahçeli

  Lid geworden:
  10 januari 2006
  Berichten:
  18.942
  Leuk Bevonden:
  3.061
  Ali Kocun zaferi cogu siyasetci tarafindan dile alinmis bugun. 24 haziran CB secimlerinde ayni Ali Kocun bugun Aziz Y. i topraga gomdugu gibi, Incenin Tayyibi topraga gomecegi dusuncesi cogalmaya basladi. Zal me niet verbazen als het uitkomt. Fenerdeki durum ile ulke siyasetindeki durum gayet benzer. Tayyip de tipki Aziz gibi eskisi kadar populer degil artik, ve ikiside karsilarinda genc dinamik ve yenileyici rakip buldu. Aziz maci kaybetti
   
  • Like Like x 1
 2. AssAssiN

  AssAssiN
  Expand Collapse
  Fenerbahçeli

  Lid geworden:
  10 januari 2006
  Berichten:
  18.942
  Leuk Bevonden:
  3.061


  Ali Kocu cok yakindan tanimiyorum, ik kan wel zeggen dat er pit in zit nadat ik zn optreden tegen Aziz heb gezien gisteren. Het was alleen geen domme woede zoals dat bij Aziz vaak t geval was, hij weet zijn woede goed te positioneren en tactisch uit te spelen
   
  • Like Like x 1
 3. Serkan

  Serkan
  Expand Collapse
  Galatasaraylı

  Lid geworden:
  11 juni 2011
  Berichten:
  12.829
  Leuk Bevonden:
  2.886
  Herkes ince kazanır demeye başlıyor. ama kimse ‘ya sonra?’ diye sormuyor. çok merak ediyorum. ince kazanırşa neler olacak türkiye de. 16 yıllık iktidarın kirli izlerini temizlemek çok zaman alacaktır. bizim millet sabır nedir bilmez. bi yıl sonra ‘hani ne değişti???’ demeye başlar. açıkcası bende merak etmiyor değilim. çok güzel konuşuyor adam ama sonrasını merak etmemek elde değil. allah utandırmasın.
   
 4. Forza

  Forza
  Expand Collapse
  Beşiktaşlı

  Lid geworden:
  8 april 2007
  Berichten:
  16.541
  Leuk Bevonden:
  984
  Fav. clubs:
  Real Madrid
   
 5. AssAssiN

  AssAssiN
  Expand Collapse
  Fenerbahçeli

  Lid geworden:
  10 januari 2006
  Berichten:
  18.942
  Leuk Bevonden:
  3.061
  [​IMG]
  ‘Hij zal Fenerbahçe meer geven dan hij Barcelona heeft gegeven’
  Zondag, 3 juni 2018 om 23:30
  [​IMG] .img-hold-left, .img-hold-right{ display:none !important; } .about-team .img-hold{ display:none !important; } .about-team p { line-height: 22px !important; }
  ISTANBUL - Arsène Wenger vertrok onlangs bij Arsenal en genoot deze week van zijn vakantie, want de manager werd gesignaleerd in Bodrum. Hij maakte met vrienden een driedaagse cruise door de Golf van Gökova en werd bij een visrestaurant gefotografeerd. Dat shot werd door de Turkse media aangegrepen om Wenger in verband te brengen met Fenerbahçe. Wordt de Fransman de opvolger van Aykut Kocaman? Volgens Ali Koç komt Le Professeur echter niet naar Kadiköy.
  Door Gijs Freriks
  Presidentsverkiezingen
  “Vijf trainers die op onze lijst stonden, hebben al een nieuwe club. We hebben nu nog vier, vijf namen op onze lijst staan, maar Wenger staat daar niet op. We gaan ook eerst met Kocaman praten en nemen pas daarna een besluit. Wenger is in Bodrum gewoon bij een vriend op bezoek”, doelt Koç in een interview met TRT Spor op David Dein, voormalig vicevoorzitter van zowel Arsenal als de Engelse voetbalbond. “Wenger is goed bevriend met hem en heeft hem opgezocht. Dein is erg gecharmeerd van Bodrum en brengt hier veel zomers door. Hij nodigt vaak grote namen uit om de omgeving hier te bekijken.”
  Hoewel Koç stellig ontkent, sluit het journaille niet uit dat de 68-jarige Wenger tóch hoog op de verlanglijst staat van de presidentskandidaat van Fenerbahçe. Het aantrekken van een grote naam als trainer zou in ieder geval passen bij de ambities van Koç. Koç is namelijk van mening dat Fenerbahçe onder leiding van Aziz Yildirim is afgegleden en wil de zittende voorzitter dit weekeinde verslaan in de presidentsverkiezingen in het Ülker Stadion. Hij hoopt Fenerbahçe vervolgens terug te brengen naar ‘waar men hoort’.
  [​IMG]
  Ali Koç juicht na een zege van de basketbalploeg van Fenerbahçe op Olympiacos.
  Barcelona
  “Niemand heeft een toverstaf, dus we zullen alles opnieuw moeten opbouwen om Fenerbahçe terug te brengen waar men hoort”, vertelde Koç. De 51-jarige Koç, die nog als vicevoorzitter onder Yildirim diende, is lid van de rijkste familie van Turkije. Opa Vehbi groeide in de jaren dertig uit van een kleine winkelier in Ankara tot de grootste industrieel van het land. De familie zit in sectoren als de autoproductie, het bankwezen, olie en elektronica en de Koç-groep beschikt over een vermogen van naar verluidt achtenhalf miljard euro. Het persoonlijke vermogen van vicevoorzitter Ali Koç zou zeshonderd miljoen bedragen.
  Koç is naar verluidt bereid om hier een groot deel van af te staan, want hij zou niet alleen een sponsorcontract ter waarde van honderd miljoen euro willen afsluiten met Fenerbahçe, maar ook honderd miljoen in de selectie willen pompen. “Ik ga een financiële bijdrage doen die nog nooit in de Turkse sportgeschiedenis is gedaan. Ik hoef er niets voor terug. Ik zal het exacte bedrag bekendmaken bij de media”, zo wordt hij geciteerd door Futbol Arena. Mocht Koç zondag winnen, dan verwacht ex-clubvoorzitter Ali Sen dat hij woord houdt: “Hij zal Fenerbahçe meer geven dan hij Barcelona heeft gegeven.”

  Voormalig Fenerbahçe-spits Dirk Kuyt brengt dit weekeinde mogelijk ook zijn stem uit.
  De Koç-groep beheert onder meer Beko en met dit merk voor huishoudelijke apparatuur en consumentenelektronica is Koç shirtsponsor van Barcelona. In februari werd het contract met vier jaar verlengd en Barcelona ontvangt hier naar verluidt 57 miljoen euro voor. Koç is zijn hele leven lang supporter van Fenerbahçe, maar was nooit in de sportwereld actief. Hij studeerde onder meer aan de Harvard University in Londen en werkte voor enkele organisaties in de VS. Sinds de winter van 2016 is hij vicevoorzitter van de Koç-groep en in oktober van dat jaar liet hij weten zich kandidaat te willen stellen.
  Schuldenlast
  “Ik heb in 2016 op een vergadering gezegd dat het tijd is om verantwoordelijkheid te nemen”, vertelde Koç aan fans van supportersvereniging ‘1907’. “Ik blijf achter mijn woorden staan. Als mijn gezondheid het toelaat en de condities daar zijn, dan doe ik in 2018 mee.” Koç had al eerder willen bevestigen dat hij het op wil nemen tegen Yildirim, maar de onverwachte dood van zijn broer Mustafa in januari 2016 vertraagde dat proces. In juni 2017 kandideerde Ali Koç zich officieel. “Grote voorzitter!”, schreeuwde het publiek liefkozend. Volgens de media maakt Koç een goede kans om de hamer over te nemen van Yildirim, want laatstgenoemde kan bij een groot deel van de geelblauwe achterban weinig goed meer doen.
  [​IMG]
  In het Yildirim-tijdperk werd het stadion gerenoveerd en werden er onder meer zes landstitels gewonnen. De bestuurder haalde echter de woede van de fans op de hals door de confrontatie te zoeken met de Braziliaanse publiekslieveling Alex de Souza, door de fans ‘honden’ te noemen en tevens werd zijn termijn overschaduwd door een omkoopschandaal waarvoor de 65-jarige Yildirim uiteindelijk in oktober 2015 werd vrijgesproken. Yildirim won de verkiezing in mei 2015 van Hulusi Belgü (5.504 tegenover 1.144 stemmen) en ging toen zijn twaalfde mandaat aan, maar dit keer lijkt hij toch echt het veld te moeten ruimen.
  Koç verwijt Yildirim slecht bestuur, zo vertelde hij drie weken geleden: “Jullie (de huidige directie, GF.) snappen niets van zakendoen, hebben geen verstand van cijfers en geldzaken. Nu snap ik waardoor Fenerbahçe onnodig diep in de schulden zit. Ik bedoel het echt niet vervelend, maar het is een feit dat jullie geen kaas hebben gegeten van geldzaken.” Fenerbahçe draaide het afgelopen seizoen een nettoverlies van 12,5 miljoen euro en in verband met de restricties van de Financial Fair Play mag dat verlies komend seizoen maximaal vijf miljoen bedragen. Anders volgen nieuwe sancties van de UEFA.
  In april maakte Fenerbahçe bekend dat de netto schuld 48 miljoen euro bedraagt, maar Koç vraagt zich af of dat alles is: “De volledige schuldenlast is mij niet bekend, want de financiële verantwoording van Fenerbahçe is niet transparant (…) Ik denk dat Fenerbahçe financieel niet goed wordt beheerd. Ik zeg niet dat ik het alleen ga doen, maar heb wel de geest en de visie om deze problemen op te lossen. Ik ga de club vanaf het begin helemaal doorlichten en doe nog geen beloften. We moeten in ieder geval de inkomsten verhogen en het sponsorgeld wordt sowieso naar het maximum gebracht. We zullen overwinnen!”
  [​IMG]
  Aanvallender voetbal
  De vraag blijft echter staan wie er na 3 juni de trainer is van De Gele Kanaries. Als Yildirim wint, dan lijkt hij het tot medio 2019 doorlopende contract van de 53-jarige Kocaman te willen respecteren. “Na de verkiezingen gaan we met hem om de tafel om een akkoord te bereiken (over een nieuw contract, GF.). Ik wil alleen wel een aanvallender ploeg zien en we zijn van plan om hem met vier, vijf nieuwe spelers te helpen. Het niveau moet omhoog.” Ook Koç is van mening dat het publiek meer moet worden vermaakt: “Ik zou niets liever willen dan met hem verdergaan, maar de supporters verwachten ook veel van mij. Ik ga daarom niet zeggen of ik wel of niet van plan ben om met hem verder te gaan.”
  “Ik ben in principe geen voorstander van trainerswissels, maar de supporters willen duidelijk een ander Fenerbahçe op het veld zien. Als ik word gekozen, ga ik met Kocaman praten en zien we wel wat er gebeurt. We gaan het gesprek sowieso aan. We hebben een bepaalde voetbalstrategie in ons hoofd: we willen gewoonweg aanvallender voetbal zien”, aldus Koç, die Kocaman ten slotte ‘geweldig persoon en een zeer goede trainer’ noemt. Kocaman heeft overigens laten weten dat hij bereid is om te vertrekken als na de verkiezingen blijkt dat de eventuele nieuwe clubvoorzitter andere plannen heeft voor de grootmacht uit Istanbul. Of Wenger dan nog een optie voor Fenerbahçe is, moet blijken.
  Maar wat gaat Koç eigenlijk doen als hij maandag wakker wordt en de verkiezingen níet blijkt te hebben gewonnen? Over dat scenario denkt de zakenman niet na: “Ik ga zondagavond slapen, maar daarna is er werk aan de winkel. Er is dan geen tijd meer om terug te kijken. We zullen de staf bij elkaar brengen, praten, voorstellen doen en een visie uitstippelen. Vervolgens gaan we op de club departement voor departement langs.” En wat is concurrent Yildirim van plan om te doen op de ochtend van de vierde van juni? “Dan kom ik zoals altijd vroeg op de club. Maar als ik niet word herkozen, neem ik een goede vakantie.”
  Update 3 juni, 18.31 uur.
  Ali Koç is de 33e voorzitter in de geschiedenis van Fenerbahçe. Volgens de peilingen heeft de zakenman 70 tot 75 procent van de stemmen verkregen en volgt hij dus Aziz Yildirim op. Laatstgenoemde had het sinds 1998 voor het zeggen in Kadiköy. De officiële uitslag van de verkiezingen is nog niet bekendgemaakt.

  .
   
 6. Hasan

  Hasan
  Expand Collapse
  SarıKırmızı
  Galatasaraylı

  Lid geworden:
  9 augustus 2010
  Berichten:
  16.286
  Leuk Bevonden:
  3.048
  Fav. clubs:
  Galatasaray
  Fav. speler:
  Hakan Şükür
  Keyifler yerinde masallah.
   
 7. BayraklarvePankartlar

  BayraklarvePankartlar
  Expand Collapse
  Jeugdspeler

  Lid geworden:
  29 mei 2018
  Berichten:
  35
  Leuk Bevonden:
  1
  Fav. clubs:
  bjk
  Fav. speler:
  messi
  Bak simdi takdir ettim seni.
   
 8. KillforYou

  KillforYou
  Expand Collapse
  Fenerbahçeli

  Lid geworden:
  6 april 2008
  Berichten:
  10.623
  Leuk Bevonden:
  1.378

  Efsane olarak birakabilirdi birakmadi rezil olup gitti. Allah belasini versin onun stad tesis herkesten once yapti ama hic bir zaman aradaki farki acamadik vizsyonsuzlugun yuzunden. 3 temmuzdan sonra kendini Fenerbahceden buyuk gordu siktirsin gitsin simdi gencligimizi caldi pezo.
   
  • Like Like x 1
 9. BayraklarvePankartlar

  BayraklarvePankartlar
  Expand Collapse
  Jeugdspeler

  Lid geworden:
  29 mei 2018
  Berichten:
  35
  Leuk Bevonden:
  1
  Fav. clubs:
  bjk
  Fav. speler:
  messi
  Aziz Yildirim yasayan bir efsanedir. Ilk 10 senesi cicisaraylilarin korkulu ruyasiydi, ikinci 10 senesinde maalesef Feto engeline takildi, cicisaray bundan dogal olarak faydalandi. Cicisaraydan baska bir sey beklenmez zaten.
   
  #209 BayraklarvePankartlar, 4 juni 2018
  Laatst bewerkt: 4 juni 2018
 10. AssAssiN

  AssAssiN
  Expand Collapse
  Fenerbahçeli

  Lid geworden:
  10 januari 2006
  Berichten:
  18.942
  Leuk Bevonden:
  3.061
  Evet buda malesef dogru

  Herseyin otesinde de bence en buyuk hatasi tribunleri bitirmesi oldu. Bi kac yil once taraftar gruplariyla yaptigi kavgalar yuzunden stad bos döndü. Bunun cezasini kulup cekti, gectigimiz sezon son 15 yilin belki en kotu ic saha performansini sergiledik
   
 11. Arslan

  Arslan
  Expand Collapse
  Galatasaraylı

  Lid geworden:
  12 januari 2006
  Berichten:
  36.327
  Leuk Bevonden:
  4.105
  He doğru ilk 10 senesinde resmen kan kusturdu bize

  1998-2008

  Lig şampiyonluklar 6
  Türkiye kupası 3
  Süper kupa 1
  UEFA kupası 1
  UEFA süper kupa 1
  Çeyrek final ŞL 1

  İlk 10 yılı 2008'de böyle kapanmıştı :D

   
 12. AssAssiN

  AssAssiN
  Expand Collapse
  Fenerbahçeli

  Lid geworden:
  10 januari 2006
  Berichten:
  18.942
  Leuk Bevonden:
  3.061
  KFY nin ve Arslanin dedikleri dogru. TRde ilk kulup olarak yeni stad diktirip rakiplerine nazaran maddi guc kazanmasina fagmen bu gucu sahada basariya dokemedi, aksine gecmise nazaran kotu bir performans sergiledi FB o donem. Wakizashi ruya goruyor. Aziz was in zijn eerste 10 jaar de man van de goede vernieuwende ideeen met de bouw van het huisige SS en de lancering van een eigen merk genaamd fenerium, maar zijn beleid was omtrent deze 2 topics was tegelijkertijd ook n schoolvoorbeeld van een hele slechte uitvoering. En de reden van het uitblijvende succes waren altijd randzaken en andere personen dan hij
   
 13. BJK24

  BJK24
  Expand Collapse
  Beşiktaşlı

  Lid geworden:
  30 september 2009
  Berichten:
  1.812
  Leuk Bevonden:
  358
  Zicoyu kovduktan sonra gitmelidi. Ondan sonra fener pek toparlanamadi
   
 14. AssAssiN

  AssAssiN
  Expand Collapse
  Fenerbahçeli

  Lid geworden:
  10 januari 2006
  Berichten:
  18.942
  Leuk Bevonden:
  3.061
  Hahaha
   
 15. KEWELL19

  KEWELL19
  Expand Collapse
  Galatasaraylı

  Lid geworden:
  25 februari 2014
  Berichten:
  6.061
  Leuk Bevonden:
  1.583
  Fav. speler:
  Aziz yildirim
  Ali Yildirim Koç
   
 16. Merzifonlu Mustafa

  Merzifonlu Mustafa
  Expand Collapse
  Veelbelovend Talent

  Lid geworden:
  1 juni 2018
  Berichten:
  963
  Leuk Bevonden:
  107
  Fav. clubs:
  Sivasspor
  Fav. speler:
  Ali Turan


  Hij doelt meer op dit soort dingen. Helemaal wegspelen en vernederen. Dat we de titel verloren 3 weken later was gewoon... kader... Yoksa her turlu rezil ettik sinds 2002.

  En over de puntenverschil maar te zwijgen.

  Op voetballend opzicht waren we superieur. Helaas drukte het zich niet uit in de prijzen.
   
 17. Arslan

  Arslan
  Expand Collapse
  Galatasaraylı

  Lid geworden:
  12 januari 2006
  Berichten:
  36.327
  Leuk Bevonden:
  4.105
  Sen kendini böylece avutuyorsan bizim için hava hoş be gülüm :D

  Sweet dreams
   
  • Like Like x 1
 18. Merzifonlu Mustafa

  Merzifonlu Mustafa
  Expand Collapse
  Veelbelovend Talent

  Lid geworden:
  1 juni 2018
  Berichten:
  963
  Leuk Bevonden:
  107
  Fav. clubs:
  Sivasspor
  Fav. speler:
  Ali Turan
  Ben avutmuyorum Arslan bey. Ik zeg dat we in voetballend opzicht tussen in de eerste 10 jaar van Azize's dictatuur gewoon superieur waren. O acidan cok cektirdik Galatasaraya en dan met name die beruchte 4-0 wedstrijd. Minder dan de 6-0 maar voor zover ik het weet de meest superieure wedstrijd van Fener tegen Gala. Ha 2002, 2006 ve 2008 gibi facialar oldu o var... maar ja... Ugursuz Aziz iste norek?

  De tweede helft van zijn 20 jaar dictatuur waren we voetballend niet meer superieur over GS. Ging op 1 seizoen na zelfs inferieur. De score's liegen er niet om. We moeten met een 1-0, 2-1, 2-0 genoegen nemen.

  Ha Arslan efendi... seneyede Goztepeyi tutacanmi? [drool]
   
  • Like Like x 1
 19. Florya

  Florya
  Expand Collapse
  Swiss Guard
  Moderator

  Lid geworden:
  8 september 2006
  Berichten:
  18.920
  Leuk Bevonden:
  3.934
  4 sene üst üste hangi bölüme ait, ilk 10'mu son 10'mu?
   
 20. Arslan

  Arslan
  Expand Collapse
  Galatasaraylı

  Lid geworden:
  12 januari 2006
  Berichten:
  36.327
  Leuk Bevonden:
  4.105
  Hala ilk 10 yil diyor ya hahaha
   

Deel deze pagina!

Momenteel bekijken (Leden: 0, gasten: 0) actieve gebruikers dit onderwerp