Welkom op VoetbalPortaal

Wil je ook meepraten over het Turks voetbal en al het andere voetbal in de wereld?

Registreer je dan volledig gratis en doe mee!

Ik wil lid worden

AFC Ajax

Discussie in 'Eredivisie' gestart door scorpion, 12 januari 2006.

 1. scorpion

  scorpion
  Expand Collapse
  Guest

  Alles wat je te weten kunt komen van Ajax mag je hier plaatsen(niet schamen gewoon doen).
   
 2. Kadikoy1

  Kadikoy1
  Expand Collapse
  Guest

  Jij schijnt een Ajax kenner te zijn. Wat ik altijd heb willen weten is waar die associatie van Ajax met de joden vandaan komt. Is dat omdat Amsterdam een erg Joodse stad is of zijn er nog meer redenen?
   
 3. Alanya

  Alanya
  Expand Collapse
  Guest

  1893-1900: De pre-historie  Een handjevol vrienden, gegroepeerd rond Han Dade, Carel Reeser en Floris Stempel richtten in 1883 een voetbalclubje op. Dade was de heuse eigenaar van een leren bal en Stempel werd de latere eerste voorziter bij de oprichting van Ajax in 1900. Ze noemden de club "Union", maar doopten het in 1893 om naar "Footh-Ball Club Ajax".
  Ajax speelde op een veld aan het eind van de Overtoom in de gemeente Nieuwer Amstel. Een gebied dat destijds nog buiten de stadsgrenzen van Amsterdam lag en in 1881 was aangewezen als verlengstuk van het Vondelpark.

  Floris Stempel

  Er is weinig bekend van de resultaten van deze sympathieke vriendenclub. De competitie bleef beperkt tot wedstrijden met stadsgenoten. Wel weten we dat de kleuren rood-wit al vroeg na de oprichting in het shirt werden gebruikt en "fair play" hoog in het vaandel stond geschreven. In een bewaard gebleven reglement uit april 1893 van "der Footh-Ball Club ,,Ajax" te Nieuwer Amstel" werd de spelers opgedragen "eene aangename en gezonde uitspanning te verschaffen".
  Discipline op het voetbalveld was aan het eind van de vorige eeuw ver te zoeken. Om te zorgen dat het geen ongeorganiseerde bende werd, hanteerde de voorloper van het huidige Ajax een uitgebreid systeem van strafbepalingen. Voor "het wegblijven zonder kennis te geven aan den captain", het gebruik van "ongepaste woorden of handelingen" en "onattentie bij het spel" stonden geldboetes. Er moest binnen twee weken met harde stuivers en dubbeltjes worden afgerekend.

  In 1896 zette Amsterdam haar plannen door. Het voetbalveld wordt binnen de gemeentegrenzen betrokken en het gebied wordt bebouwd. De spelers zochten elders hun heil en Ajax was op sterven na dood


  1900-1907: De oprichting  Na een enthousiaste start speelde Ajax aan het eind van de vorige eeuw een vrij anonieme rol. In navolging van de vele kleine clubs die rond 1900 als paddestoelen uit de grond schoten, besloot het driemanschap van het eerste uur, Stempel, Dade en Reeser, een brief te laten rondgaan waarin zij geinteresseerden opriepen om na te denken over de oprichting van "een geheel nieuwe voetbal vereeniging". Hiermee wilden zij definitief afrekenen met het oude succesloze Ajax.
  Ajax anno 1900

  Tijdens de historische vergadering op 18 maart 1900 in Cafe Oost-Indie in de Kalverstraat 2 in Amsterdam werd een nieuwe voetbalclub opgericht met de nu goed gespelde naam "Football Club Ajax". De club sloot zich vervolgens aan bij de Amsterdamsche Voetbal Bond (AVB) en huurde voor de thuiswedstrijden een veldje in Amsterdam Noord.
  De eerste jaren van officieel voetbal verliepen voor de kersverse club niet onaardig. Ajax bereikte tweemaal de tweede plaats van het kampioenschap van de A.V.B.. Het eerste prijsje voor de club bestond uit een medaille voor het beste doelgemiddelde in de competitie.

  De goede resultaten werden beloond met het eerste reisje van de club. Op 8 april 1901 won Ajax in Haarlem een vriendschappelijke wedstrijd met 4-1 van Oranje.


  1907-1910: Het eerste succes  In 1902 werd Ajax toegelaten tot de landelijke Nederlandse Voetbal Bond (NVB) en promoveerde direkt van de derde naar de tweede klasse.
  Plannen voor woningbouw op het veldje in Noord dwong de club in de zomer van 1907 uit te kijken naar een nieuwe lokatie. Er werd ruimte gevonden aan de Middenweg in de Gemeente Watergraafsmeer. Er waren geen tribunes, geen kleedgelegenheid en geen waterleiding, maar er was een goede verbinding met de tram naar de stad en er was meer ruimte voor bijvelden. Als verkleedruimte werd het cafe aan de overkant van de weg gebruikt.

  De nieuwe lokatie zette aan tot goede prestaties. In het seizoen 1907-1908 won Ajax het Gouden Kruis, waar al sinds 1902 in toernooi-verband om werd gestreden. Maar de ambities van de club lagen hoger dan het kampioenschap van de tweede klasse. In die periode kwam ook het eerste echte voetbalstadion van Ajax van de grond: het Houten Stadion. Er zouden nog vele prijzen volgen.

  Het Gouden Kruis. Deze trofee wordt nog steeds uitgereikt in het Amsterdamse amateurvoetbal. Het bestond uit niet meer dan een verguld stukje metaal, maar het meespelen betekende voor Ajax een zekere erkenning. Alleen de acht beste clubs van de regio worden geselecteerd.

  Gouden kruis

  Je kon aan het begin van de vorige eeuw echter niet promoveren zonder eerst deel te nemen aan promotie-degradatiewedstrijden. Deze regel trof ook Holland, een club uit de derde klasse die al drie jaar achtereen het kampioenschap in hun divisie had behaald, maar steeds niet tot de tweede klasse wist door te dringen.
  In juli 1908 fuseerden Holland en Ajax. De naam bleef Ajax, tenue en terrein bleven onveranderd. Mede met de steun van de nieuwe spelers, zoals de gebroeders Pelser en Ton Kooy, werd de basis gelegd voor de promotie van Ajax naar het hoogste niveau.
   
 4. Alanya

  Alanya
  Expand Collapse
  Guest

  1940-1945: De oorlogsjaren  Het vijfde decennium van Ajax begon met een zeer trieste periode. Honger en onderdrukking domineerden het leven in bezet Europa. Er werd wel doorgevoetbald, maar sport was volkomen bijzaak. Het bezoeken van voetbalwedstrijden werd in de oorlogsjaren vooral ervaren als afleiding.
  Ten gevolge van de mobilisatie, het onderduiken en de tewerkstelling van mannen in Duitsland kwam het regelmatig voor dat het elftal werd opgevuld met passanten.

  Middenvelders Jaap Hordijk en Ger Stroker werd in 1942 tewerkgesteld in Duitsland. Dit overkwam ook trainer Jack Reynolds. Als staatsburger van een vijandelijk land, werd Reynolds op 24 juni 1940 geinterneerd in een krijgsgevangenkamp in Schoorl en later overgebracht naar een werkkamp in Gleiwitz, Duitsland, het tegenwoordige Gliwice in Polen. Tijdens zijn gevangenschap organiseerde hij "interlands" tussen Ierse, Schotse, Belgische en Franse gevangenen.


  Ajax in 1941

  In 1941 verboden de Duitsers joden om lid te zijn van een gemengde sportvereniging. Dit goldt ook voor Ajax. Alhoewel de club al voor de oorlog de naam van een joodse club had, sloeg deze betiteling vooral op de bezoekers, die veelal afkomstig waren uit de (niet zelden joodse) middenstand in Amsterdam.
  Het aantal joodse spelers was in werkelijkheid nooit veel groter dan bij andere Amsterdamse clubs. In vergelijkingen met de desastreuze uitwerkingen van de anti-joodse maatregelen van de Duitse bezetter in ons land is de schade voor de club relatief beperkt gebleven: er waren onder Ajax-leden geen doden te betreuren.

  Op een gegeven moment was het niet meer verantwoord door te spelen. In de hongerwinter van 1944 kwamen duizenden mensen om en werd het voetbal gestaakt.


  1945-1954: De wederopbouw  Drie weken na de bevrijding speelde Ajax voor het eerst weer wedstrijden. In het allerhaast georganiseerde Amsterdamse Kampioenschap na duels met DWS (6-4), Blauw Wit (5-4) en De Volewijkers (1-0) wint Ajax de cup. In oktober keerde trainer Jack Reynolds terug uit Duitse gevangenschap. Onder zijn leiding won Ajax in het seizoen 1945-1946 voor de achtste keer het afdelingskampioenschap. De landstitel was nog te hoog gegrepen.
  Rinus Michels

  De achttienjarige midvoor Rinus Michiels maakte op 5 juli 1947 voor het eerst onderdeel uit van het team dat later dat jaar landskampioen wordt.
  In het Ajax-clublad beschreef men het speeltype dat Ajax heden ten dage nog karakteriseert: 'het kampioenschap is niet alleen een succes voor Ajax, maar tevens voor het type voetbal dat men wetenschappelijk" of "technisch" probeert te noemen'.  In deze jaren werden enkele gedenkwaardige wedstrijden gespeeld. In het Olympisch Stadion te Amsterdam vindt op 4 augustus 1948 het eerste voetbalcontact tussen Nederland en Suriname plaats, dat eindigde in 2-2 gelijkspel. In dezelfde maand was er ook een oefenwedstrijd met India. De Indiers spelen, op een uitzondering na, zonder schoenen. Dit zal waarschijnlijk wel de nederlaag van 5-1 verklaren: uit voorzichtigheid durfden de spelers niet op de tenen van de tegenstanders te trappen.
  In 1950 werd uitbundig het gouden jubileum gevierd met vele festiviteiten. In het Amsterdams Historisch Museum wordt de tentoonstelling "De watergraafsmeer en 50 jaar Ajax" geopend en voeren spelers Rinus Michels, Cor van der Hart en Guus Drager een jubileumrevue op.
   
 5. Alanya

  Alanya
  Expand Collapse
  Guest

  1960-1965: Stilte voor de storm  De eerste helft van de jaren zestig kun je voor Ajax omschrijven als 'een stilte voor de storm' voorafgaand aan de successen aan het eind van dat decennium. Onder leiding van de Engelsman Vic Buckingham speelde Ajax wel een aardige serie wedstrijden, maar werd er geen enkel landskampioenschap gewonnen.
  In de Nederlandse competitie bleef Feyenoord een geducht tegenstander. In het seizoen 1960-1961 werd in het onderlinge duel met 9-5 verloren en moest Ajax genoegen nemen met een tweede plaats.


  Trainer Buckingham was van 1959-1961 en 1964-1965 hoofdtrainer.  Op Europees niveau kon de club niet meekomen. De droom om in de Europa Cup I te spelen, na het behalen van het landskampioenschap in 1960, werd in de eerste ronde verstoord door de amateurs van het Noorse Fredrikstad (4-2, 0-0). Ook het meespelen in de Europa Cup II in 1961 liep uit op een teleurstelling. In de tweede ronde van het toernooi voor Europese bekerwinnaars werd Ajax door het Hongaarse Ujpesti Dosza uitgeschakeld (2-1, 3-1).

  Het seizoen 1960-1961

  Ajax won in het seizoen 1960-1961 het toernooi om de KNVB-beker, de eerste die werd gespeeld sinds de Tweede Wereldoorlog. In het laatste kwartier van de finale tegen NAC scoorde Henk Groot alle drie de doelpunten.

  Het seizoen 1964-1965 is een absoluut dieptepunt in de na-oorlogse geschiedenis van Ajax. Op drie punten na degradeerde de club naar de tweede divisie. Dit ondanks de aanwezigheid van spelers als Swart, Cruijff, Piet Keizer en Wim Suurbier, die later furore in Europa maakten. Vic Buckingham trok zijn conclusies en vertrok.

  Het bestuur, met Jaap van Praag als kersverse voorzitter, stelde met onmiddellijke ingang Rinus Michels, oud-speler en trainer van Zandvoort-Meeuwen en AFC, aan als opvolger. Michels werd de eerste Nederlandse vaste trainer van Ajax en bracht de club definitief naar de Europese top


  1965-1971: Op weg naar de Europese top  Met de komst van Rinus Michiels, bijgenaamd "de sfinx" omdat hij tijdens zijn werk zuinig was met woorden, werd ook het professionalisme in de club geintroduceerd. Michiels hanteerde een aanvallende speelstijl waar Ajax vandaag de dag nog bekend om staat. Verder haalde hij ervaren spelers als Henk Groot (Feyenoord), Co Prins (Kaiserslautern) terug naar Ajax en nam Gert Bals van PSV over.
  De successen onder Michels bleven niet uit. In zes jaar tijd werd Ajax vier maal landskampioen en drie maal de KNVB-beker gewonnen. In het seizoen 1966-1967 werd voor het eerst de "dubbel" binnengehaald; het landskampioenschap en de KNVB-Beker. Johan Cruijff en Piet Keizer droegen bij tot een record aantal doelpunten; 122.

  Op internationaal niveau brak Ajax nu definitief door. Menigeen staan de beelden van de gedenkwaardige achtste finale van de Europa Cup I tussen Ajax en Liverpool nog in vers het geheugen gegrifd. In een zeer mistig Olympisch Stadion in Amsterdam zag scheidsrechter Sbardella nog net beide doelen en achtte het niet nodig de wedstrijd te staken. Ajax won met doelpunten Henk Groot en twee treffers van Cees de Wolf, die voor de geblesseerde Piet Keizer inviel.

  Tijdens de return op Anfield Road in Liverpool scoorde Cruijff twee keer (2-2) en was de voorsprong geen moment in gevaar. Uiteindelijk was de teleurstelling groot toen in de kwartfinale van Dukla Praag, na een 1-1 gelijkspel thuis, met 2-1 werd verloren.

  In 1969 volgde een Europese herkansing. Ajax bereikte als eerste Nederlandse club de finale van het Europa Cup toernooi voor landskampioenen. In Madrid werd van AC Milan met 4-1 verloren. In ieder geval werd Ajax internationaal gezien een club om rekening mee te houden.
   
 6. Alanya

  Alanya
  Expand Collapse
  Guest

  1971-1973: De Europese hegemonie  In 1973 verliet Cruijff Ajax, ondermeer gekwetst doordat zijn aanvoerderschap door zijn medespelers aan Piet Keizer is overgedaan, en gaat voor zes miljoen gulden naar Barcelona. Een recordbedrag destijds. De Catalaanse club, die twee jaar daarvoor ook al Michels contracteerde, ontving Cruijff als "El Salvador" (de redder), en werd voor het eerst sinds veertien jaar weer kampioen.
  Met de successen op nationaal niveau onder trainer Rinus Michels werd aan het eind van de jaren zestig de basis gelegd voor de Europese hegemonie van Ajax in de jaren zeventig. In de gouden jaren 1971, 1972 en 1973 veroverde de club driemaal op rij de Europa Cup voor landskampioenen. Respectievelijk Panathinakos (2-0) ,Inter Milan (2-0) en Juventus (1-0) werden het slachtoffer van de Europese zegereeks van de Amsterdammers. In de strijd om de wereldcup in 1973 tussen de Europese en Zuid-Amerikaanse kampioen werd het Argentijnse Independiente verslagen. Ajax bedankte voor het spelen van de officieuze Wereldcup in 1974 vanwege het slopende wedstrijdschema.

  De Nederlandse competitie was in die jaren een formaliteit. Onder leiding van trainer Stefan Kovacs, de opvolger van Michels in 1972, brachten de Amsterdammers zowel in binnen- als buitenland de tegenstanders regelmatig tot wanhoop. In een spelstijl, die later als totaalvoetbal zou worden getypeerd, werd de bal snel rondgespeeld en verschenen zowel middenvelders als verdedigers met evenveel gemak voor het doel. De Amsterdamse defensie was ondoordringbaar. Doelman Heinz Stuy zette in 1971 een record neer door 1082 minuten onverslagen te blijven. In 1972 en 1973 won Ajax het landskampioenschap met doelgemiddelden van boven de 100.  Cruijff was de absolute spil van het ongenaakbare Ajax van de jaren zeventig. Hij was de Europese voetballer van het jaar 1971, 1973 en 1974. Met zijn onnavolgbare voetbalstijl groeide hij al snel uit tot de lieveling van het publiek. De loopbaan van de speler uit Betondorp is, zowel bij Ajax als in Oranje, doorspekt van hoogtepunten en incidenten.  Het gouden elftal geniet nog steeds een ongekende populariteit. Over de gehele wereld worden de namen van Arie Haan, Johan Neeskens, Piet Keizer, Wim Suurbier, Barry Hulshoff, Arnold en Gerrie Muhren, Johnny Rep, Ruud Krol, Johan Cruijff en Velibor Vasovic nog moeiteloos opgedreund.

  1982-1987: Terug aan de Europese top  De jaren tachtig stonden bij Ajax vooral in het teken van de jeugd: telkens weer trok de club, zoals dat al snel heette, "een blik met talent open", afkomstig van het jeugdcomplex Voorland. Maar spelers die bij Ajax uitgroeiden tot internationale toppers, bleken voor de club moeilijk te behouden. Na de leegloop die volgde op de drie gewonnen Europa Cup I finales, werd Cruijff bij zijn terugkeer als speler in 1981, dan ook als een verloren zoon binnengehaald.
  Op nationaal niveau werd in de periode 1981 tot en met 1987 drie maal het landskampioenschap en drie maal de KNVB-beker gewonnen. De schutters van Ajax waren de trefzekerste van Europa. In zes jaar werd er 628 keer gescoord.

  Foto: Louis van de Vuurst

  Het zou duren tot de aanstelling van Johan Cruijff als technisch directeur in 1985, nadrukkelijk niet als trainer-coach want hij had geen diploma's, dat na veertien jaar eindelijk weer een internationale prijs aan de erelijst toegevoegd. Onder leiding van Cruijff werd in een stugge finale Lokomotive Leipzig in Athene met 1-0 verslagen. De enige Europa Cup voor Bekerwinnaars voor Ajax was in 1987 een feit.
  Maar met technisch directeur Cruijff wordt Ajax geen landskampioen. Die eer was drie maal weggelegd voor PSV. Ter vervanging van Gerald Vanenburg en Ronald Koeman, die in 1986 naar Eindhoven vertrokken, haalde Cruijff haalde de Spartaan Danny Blind en de FC-Utrechter Jan Wouters naar Ajax. Een gouden greep. Ajax won het seizoen daarop met hen de UEFA Cup (1987), toen nog Europa Cup 2 geheten, en Blind en Wouters zouden na hun actieve voetbalcarriere toetreden tot de directie van de club.


  Na het ontslag van Ronald Koeman nemen zijn assistenten Ruud Krol en Tonny Bruins Slot de coaching en trainingen over. Onder dat duo boekt Ajax weer successen in de competitie. Toch is het niet de oplossing die de directie voor ogen heeft, want op 14 maart wordt Danny Blind aangesteld als hoofdtrainer. Het hoofd jeugdopleidingen begint met nederlagen tegen PSV (0-4) en SC Heerenveen, waardoor het gat naar nummer 2 AZ groot is. Te groot denk Blind om nog kans te maken op de voorronde van de Champions League. Maar waar Ajax blijft winnen, leveren de Alkmaarders door een loodzwaar maar prachtig Europees seizoen nationaal de punten in rap tempo in. Zo kan het gebeuren dat Ajax alsnog als tweede eindigt. Daarmee boekt Blind zijn eerste succes. In de voorronde moet zijn jonge ploeg laten zien dat het Champions-League waardig is.
   
 7. Alanya

  Alanya
  Expand Collapse
  Guest

  Prijzenkast


  Titel Jaar
  Landskampioen 1918, 1919, 1931, 1932, 1934, 1937, 1939, 1947, 1957, 1960, 1966, 1967, 1968, 1970, 1972, 1973, 1977, 1979, 1980, 1982, 1983, 1985, 1990, 1994, 1995, 1996, 1998, 2002, 2004
  Afdelingskampioen Eerste Klasse 1918, 1919, 1921, 1927, 1928, 1930, 1931, 1932, 1934, 1935, 1936, 1937, 1939, 1946, 1947, 1950, 1952
  (K)NVB-Beker 1917, 1943, 1961, 1967, 1970, 1971, 1972, 1979, 1983, 1986, 1987, 1993, 1998, 1999, 2002
  Intertoto 1962
  Nederlandse Supercup 1993, 1994, 1995, 2002
  Johan Cruijff Schaal 2002, 2005
  Europa Cup voor landskampioenen / Champions League (vanaf 1956) 1971, 1972, 1973, 1995
  Europa Cup voor bekerwinnaars 1987
  UEFA Cup (vanaf 1960) 1992
  Europese Supercup (vanaf 1972) 1972, 1973, 1995
  Wereldbeker (vanaf 1960)
   
 8. Alanya

  Alanya
  Expand Collapse
  Guest

  Songs voor Ajax
  Aan de rand van Mokum, aan de Middenweg,
  stond een stadion zo sfeervol, het is gesloopt en dat is pech...
  Nu in de Arena veel bobo's weinig sfeer,
  het vuurwerk is verdwenen 'k heb heimwee naar de Meer...
  Maar de echte fans die blijven die houden zich niet tam...
  Het zijn de Ajax diehards
  het zijn de bhooooooys
  Uit AMSTERDAM
  JODEN
  UIT AMSTERDAM (etc.)

  I've paid my dues Time after time
  I've done my sentence
  But committed no crime
  And bad mistakes I've made a few
  I've had my share of sand kicked in my face
  But I've come through
  We are the champions, my friends
  And we'11 keep on fighting, till the end
  We are the champions We are the champions
  No time for losers 'Cause we are the champions... OF THE WORLD !

  Waar komen Joden toch vandaan?
  Israel hier ver vandaan!
  Wonen daar ook superjoden?
  Ja daar wonen superjoden!
  Vinden Joden voetbal fijn?
  Als ze maar voor Ajax zijn!
  lalalalala

  When you walk through a storm
  hold your head up high
  and don't be afraid of the dark
  at the end of the storm
  there's a golden sky
  and the sweet silver song of love
  walk on through the wind
  walk on through the rain
  for your dreams be tossed and blown
  walk on, walk on
  with hope in your heart
  and you'll never walk alone
  you'll never walk alone
  walk on, walk on
  with hope in your heart
  and you'll never walk alone
  you'll never walk alone

  Che sera sera
  whatever will be will be
  we're coming from Amsterdam
  we're going to win the cup
  che sera sera

  De herdertjes lagen bij nahahachten.
  Zij lagen bij nacht in het veld.
  Daar hoorden zij engelen zingen:
  AJAX, AJAX, AJAX...

  We love you Ajax, we do
  we love you Ajax, we do
  we love you Ajax, we do
  oh Ajax we love you

  Langs de lijn, zingt heel het koor
  niemand kan ze stoppen en ze gaan maar door
  dan volgt het stadion
  we zijn super joden
  Ajax is de naam
  in heel Europa
  met een grote faam
  zo winnen wij elk jaar een cup
  want Ajax, Ajax is de club.
   
 9. ultrAslann

  ultrAslann
  Expand Collapse
  Guest

  Haagi sodemieter op! (sx_!)
   
 10. Erdogan

  Erdogan
  Expand Collapse
  Guest

  Klaas jan huntelaar gaat vandaag debuteren voor ajax, ik denk dat het spitsenprobleem van ajax met huntelaar is opgelost, en toch weer niet, omdat ajax heeft niet de effectieve buitenspelers om huntelaar van aanvoer te bedienen.
   
 11. ultrAslann

  ultrAslann
  Expand Collapse
  Guest

  Ik denk wel dat het is opgelost, Huntelaar is een type spits die scoort in alle hoeken en gaten. Speel hem aan vlak voor de 16 en hij legt de bal zo in de hoek. Maar ja tijd gaat meer laten zien, er zijn zoveel talenten geflopt...
   
 12. Erdogan

  Erdogan
  Expand Collapse
  Guest

  huntelaar kan je geen talent meer noemen hij is 22
   
 13. Erdogan

  Erdogan
  Expand Collapse
  Guest

  Ajax heeft zojuist met 1-1 thuis tegen NEC gelijkgespeeld.
   
 14. Arslan

  Arslan
  Expand Collapse
  Guest

  Ik ben helemaal niet zo'n fan van die Huntelaar ook nooit geweest. Ik zeg dit ook na die wedstrijd van vanmiddag maar ik denk dat Huntelaar niet de kwaliteiten heeft om bij Ajax te slagen.

  Hoop voor hem dat ik me vergis
   
 15. SariKirmizi

  SariKirmizi
  Expand Collapse
  Guest

  Hahaha , lekker hoor ajax , volgend jaar mogen ze uefa cup spelen en gaat FEY naar de CL. (smi..dr)
   
 16. Arslan

  Arslan
  Expand Collapse
  Guest

  Danny Blind is ook niet de aangewezen man om Ajax weer daar te brengen waar het hoort. Ik zou Henk ten Cate van Fc. Barcelona benaderen
   
 17. SariKirmizi

  SariKirmizi
  Expand Collapse
  Guest

  Ach , t was toch zeker cruijf die blind wel goed vond voor ajax? (t.xpo)

  Van mij mag blind blijven , vind t wel leuk zo om een middenmoter-ajax te zien
   
 18. Cemo

  Cemo
  Expand Collapse
  Guest

  Henk ten Cate heeft op dit moment al een droomjob. Assistent trainer bij een van de grootste clubs van Europa. Op papier is hij assistent maar ik denk dat hij in de praktijk net zoveel heeft te zeggen als Rijkaard.

  Een "boer" in Amsterdam. Dat kan zoiezo nooit goed gaan. Huntelaar had bij Heerenveen moeten blijven nog een seizoen, dan vervolgens naar een Spaanse middenmotor en daarna naar een echte topclub. Net als Roy Makaay.
   
 19. SariKirmizi

  SariKirmizi
  Expand Collapse
  Guest

  Nou bij jong-oranje scoort hij toch ook redelijk vaak? Dankzij hem doen ze zelfs mee met ek
   
 20. Erdogan

  Erdogan
  Expand Collapse
  Guest

  Bij ajax is de aanvoer van zijkanten te zwak, met rosenberg als linksbuiten en rosales aan de rechterkant komen er te weinig voorzetten voor de goal. ik denk dat huntelaar de verkeerde club heeft gekozen, feyenoord zou een betere club voor hem zijn.
   

Deel deze pagina!

Momenteel bekijken (Leden: 0, gasten: 0) actieve gebruikers dit onderwerp